Nagrade za eTwinning škole iz Kantona Sarajevo

Nagrade za eTwinning škole iz Kantona Sarajevo

Dana 20. februara 2024. godine, Osnovna škola “Osman Nakaš”, OŠ “Pofalići”, Srednja ekonomska škole i Srednja zubotehnička škola
iz Kantona Sarajevo ponosno su primile prestižno priznanje od strane Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (DOP eTwinningu u BiH).
Oznaka eTwinning škola nije samo simbol, već i pokazatelj pozitivnog uticaja na unapređenje kvalitete rada i reputaciju svake od nagrađenih škola. Ova prestižna oznaka također predstavlja priznanje za izuzetno angažovanje u promovisanju vrijednosti eTwinninga, poticanju međunarodne saradnje te doprinosu razvoju školske zajednice.
eTwinning projekti su ključni za pružanje autentičnih i motivirajućih iskustava, kako za učenike, tako i za nastavnike. Kroz ove projekte, razvijaju se ključne kompetencije neophodne za cjeloživotno učenje i uspješno funkcionisanje u savremenom društvu. Digitalne vještine, interkulturalna osviještenost, saradničke vještine, komunikacijske vještine, kritičko razmišljanje, rješavanje problema i jezičke kompetencije postaju sastavni dio ličnog i akademskog razvoja učenika.
Čestitamo svim nagrađenim školama na izuzetnom angažmanu i doprinosu razvoju obrazovanja! Njihova predanost unapređenju obrazovnog iskustva ostavlja trajni pečat na lokalnoj i međunarodnoj sceni obrazovanja. 👏🌟 #eTwinning #Obrazovanje #Nagrade #SarajevoSchools