Nagrađene četiri škole iz Kantona Sarajevo!

Nagrađene četiri škole iz Kantona Sarajevo!

Današnji dan, 20. februar 2024. godine, bio je poseban trenutak za obrazovanje u Kantonu Sarajevo, jer je Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (Državna organizacija za podršku eTwinning-u u BiH) svečano uručila nagrade četiri škole koje su se istakle u promovisanju vrijednosti eTwinninga. Među nagrađenima su se našle Osnovna škola “Osman Nakaš”, Osnovna škola “Pofalići”, Srednja ekonomska škola i Srednja zubotehnička škola.

Oznaka eTwinning škole predstavlja priznanje za izuzetno angažovanje škola u unapređenju kvalitete rada, stvaranju pozitivne reputacije, razvoju škole te podsticanju međunarodne saradnje. Uz to, eTwinning projekti donose autentična i motivirajuća iskustva kako za učenike, tako i za nastavnike.

Projekti u okviru eTwinninga igraju ključnu ulogu u razvoju kompetencija koje su od suštinskog značaja za cjeloživotno učenje i uspješno funkcionisanje u savremenom društvu. Nastavnici i učenici imaju priliku razvijati digitalne vještine, interkulturalnu osviještenost, saradničke vještine, komunikacijske vještine, kritičko razmišljanje, rješavanje problema te jezičke kompetencije.

Čestitamo nagrađenim školama na postignućima i angažovanju u promicanju važnosti eTwinninga u obrazovanju. Njihov doprinos ne samo što obogaćuje lokalnu zajednicu, već i širi horizonte u globalnom kontekstu obrazovanja. Bravo za učitelje, učenike i sve koji su učestvovali u ovim inspirativnim projektima!